2013 wordt een heel late oogst

Volgens de bekende oenoloog Philippe Cambie,  actief is in de Rhône vallei wordt het oogstjaar 2013 gekenmerkt door een zeer late oogst. Volgens Cambie is dit een terugkeer naar de jaren ’80 / 90 van vorige eeuw. Sinds 20 jaar werd er alsmaar vroeger geoogst. In vergelijking met de jaren ’80 wordt vandaag gemiddeld 14 dagen vroeger geoogst. Dat heeft o.a. te maken met de opwarming.
In de meeste wijngaarden van Frankrijk start de oogst met minstens 3 weken vertraging als je vergelijkt met de laatste 10 jaar. Dat betekent dat de maanden september en oktober cruciaal zijn voor de kwaliteit van het oogstjaar. Ook in België wordt met spanning uitgekeken naar het weer in september en oktober. Na de erg kleine oogst van 2012 hopen alle wijnbouwers dat ze dit jaar een normale en goede oogst mogen binnenhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s