L’union fait la force…

Naar één grote sommelierwedstrijd in België!

De wedstrijd die op zoek gaat naar de beste sommelier van België wordt voortaan samen georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné, de Vereniging Vlaamse Sommeliers en de Belgische Sommeliersgilde.

Bij de sommeliers heerst al jarenlang enige verwarring, zowel bij professionelen als bij het grote publiek, door het brede aanbod aan wedstrijden. Er is immers de wedstrijd ‘Eerste Sommelier van België’, ingericht door de Gastronomische Club Prosper Montagné, en het concours van ‘Beste Sommelier van België’, georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. Daarnaast verkiest de gastronomische gids Gault & Millau haar eigen ‘Sommelier van het Jaar’. Voor vele waarnemers was het niet meer duidelijk wie welke titel mocht dragen. De drie verenigingen willen met hun samenwerking een einde maken aan de wildgroei van titels en trofeeën.

Met deze historische stap willen de drie verenigingen het beroep van sommelier opwaarderen en nog meer in de kijker zetten. De nieuwe wedstrijd zal ook zorgen voor een positieve en bredere (inter)nationale uitstraling van de Belgische sommelierwereld met één enkele jaarlijkse winnaar. Ook Gault & Millau stapt mee in dit verhaal, door de winnaar van deze wedstrijd op te nemen in haar jaarboek.

De praktische organisatie van de eengemaakte wedstrijd is in handen van een technische commissie met vertegenwoordigers van elke deelnemende vereniging. Wij roepen hierbij de Belgische sommeliers op om zich in te schrijven voor de wedstrijd.

Verloop van de wedstrijd:

  • 1 juli 2014: publikatie vragenlijst kwartfinale. Op de website van elke vereniging wordt de vragenlijst gepubliceerd.
  • 22 september 2014: halve finale in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge. Op basis van de antwoorden van de kwartfinale worden de best geplaatsten uitgenodigd voor de halve finale.
  • Zondag 12 oktober 2014: finale in het Radisson BLU Hotel in Brussel.

Perscontact: Yves Panneels, +32 498 522 322

Voor meer informatie:

  • Robert Van Landeghem, voorzitter Club Prosper Montagné, +32 475 96 44 53
  • Katia Wouters, secretaris Belgische Sommeliersgilde, +32 478 46 26 12
  • Gido Van Imschoot, voorzitter Vereniging Vlaamse Sommeliers, +32 477 21 81 22

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s